
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Eieren Ei | 6 | |
Uien
Ui (gesnipperd) | 2 | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 2 | |
Currypoeder Currypoeder | 2 el el | |
Tomaten
Tomaat (in blokjes) | 6 | |
Sperziebonen Sperziebonen | 200 g g | |
Water Water | 200 ml ml | |
Koriander
Koriander (fijngehakt) | 2 el el |
voor het naanbrood
Yoghurt Yoghurt | 300 g g | |
Tarwebloem Tarwebloem | 400 g g | |
Bakpoeder Bakpoeder | 1 tl tl | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listEiercurry met homemade naanbrood
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Kneed de yoghurt met de bloem, het bakpoeder en het zout tot een samenhangend deeg. Dek af met plastic folie en laat 15 minuten rusten.
- Kook de eieren in 8 minuten hard.
- Verhit een scheut olie in een pan en bak de ui met de knoflook glazig. Voeg het currypoeder toe en bak even mee. Schep er de tomatenblokjes en de sperzieboontjes onder en laat nog 2 minuten meebakken. Giet er het water bij en voeg een snuf zout toe. Laat 15 minuten op een laag vuur pruttelen.
- Verdeel het deeg in 4 porties en rol ze uit op een met bloem bestoven werkblad. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en kruid met peper en zout. Druppel er olijfolie over, prik er met een vork gaatjes in en bak ze in 14 minuten goudbruin in de oven.
- Pel en halveer de eieren. Leg ze in de saus en laat nog 2 minuten doorwarmen. Werk af met de koriander. Serveer er het naanbrood bij.