De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Eiercurry met homemade naanbrood

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Eieren Ei6
Uien Ui
(gesnipperd)
2
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
2
Currypoeder Currypoeder2 el el
Tomaten Tomaat
(in blokjes)
6
Sperziebonen Sperziebonen200 g g
Water Water200 ml ml
Koriander Koriander
(fijngehakt)
2 el el

voor het naanbrood

Yoghurt Yoghurt300 g g
Tarwebloem Tarwebloem400 g g
Bakpoeder Bakpoeder1 tl tl
Olijfolie Olijfolie
Zout Zout

Eiercurry met homemade naanbrood

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(39)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kneed de yoghurt met de bloem, het bakpoeder en het zout tot een samenhangend deeg. Dek af met plastic folie en laat 15 minuten rusten.
  2. Kook de eieren in 8 minuten hard.
  3. Verhit een scheut olie in een pan en bak de ui met de knoflook glazig. Voeg het currypoeder toe en bak even mee. Schep er de tomatenblokjes en de sperzieboontjes onder en laat nog 2 minuten meebakken. Giet er het water bij en voeg een snuf zout toe. Laat 15 minuten op een laag vuur pruttelen.
  4. Verdeel het deeg in 4 porties en rol ze uit op een met bloem bestoven werkblad. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en kruid met peper en zout. Druppel er olijfolie over, prik er met een vork gaatjes in en bak ze in 14 minuten goudbruin in de oven.
  5. Pel en halveer de eieren. Leg ze in de saus en laat nog 2 minuten doorwarmen. Werk af met de koriander. Serveer er het naanbrood bij.