
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Zalmfilets Zalmfilet | 4 | ||
Tijm Tijm | 4 takjes takje | ||
Citroenen Citroen | 0,5 | ||
Parmaham Parmaham | 125 g g | ||
Olijfolie Olijfolie | 1 el el | ||
Boter Boter | 30 g g | ||
Peterselie
Peterselie (fijngesneden ) | 4 el el | ||
Honing Honing | 2 el el | ||
Paneermeel Paneermeel | 4 el el | ||
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas | 2 el el |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGebakken zalm met ham en citroen
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Leg op elk stukje zalm een takje tijm en een flinterdun schijfje citroen en wikkel de vis in een plakje parmaham.
- Verhit olijfolie in een pan en bak de filets aan beide kanten in 2 à 3 minuten goudbruin. Leg de zalmfilets in een ovenschaal, besprenkel met wat citroen en zet nog 10 minuten in de oven.
- Voeg een extra klontje boter toe aan het bakvocht van de zalm. Voeg de peterselie, de honing en het broodkruim toe en bak nog even op. Schenk het mengsel over de zalm, bestrooi met de Parmigiano Reggiano en zet nog 8 à 10 minuten in de oven tot het geheel voldoende knapperig is. Serveer met gebakken krieltjes en een slaatje.