De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gebakken zalm met ham en citroen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Zalmfilets Zalmfilet4
Tijm Tijm4 takjes takje
Citroenen Citroen0,5
Parmaham Parmaham125 g g
Olijfolie Olijfolie1 el el
Boter Boter30 g g
Peterselie Peterselie
(fijngesneden )
4 el el
Honing Honing2 el el
Paneermeel Paneermeel4 el el
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas2 el el

Gebakken zalm met ham en citroen

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(153)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg op elk stukje zalm een takje tijm en een flinterdun schijfje citroen en wikkel de vis in een plakje parmaham.
  2. Verhit olijfolie in een pan en bak de filets aan beide kanten in 2 à 3 minuten goudbruin. Leg de zalmfilets in een ovenschaal, besprenkel met wat citroen en zet nog 10 minuten in de oven.
  3. Voeg een extra klontje boter toe aan het bakvocht van de zalm. Voeg de peterselie, de honing en het broodkruim toe en bak nog even op. Schenk het mengsel over de zalm, bestrooi met de Parmigiano Reggiano en zet nog 8 à 10 minuten in de oven tot het geheel voldoende knapperig is. Serveer met gebakken krieltjes en een slaatje.