De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Groene bonensoep met worst

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Uien Ui1
Preistengels Preistengel1
Stengels selder Stengel selder
(groene)
2
Aardappelen Aardappel150 g g
Sperziebonen Sperziebonen200 g g
Boter Boter70 g g
Tarwebloem Tarwebloem1 el el
Witte wijn Witte wijn50 cl cl
Water Water50 cl cl
Worsten Worst200 g g
Zure room Zure room3 - 4 el el
Peper Peper
Zout Zout

Groene bonensoep met worst

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(4)

Bereiding

  1. Was en snij de groenten in blokjes. Smelt de boter in een grote pan en stoof alle groenten, behalve de aardappelen. Voeg de bloem toe, roer goed om en laat even bakken.
  2. Giet de wijn en het water bij de groenten. Kruid met peper en zout. Leg een deksel op de pan en laat 10 minuten koken. Voeg de aardappelen en de in plakjes gesneden worst toe. Laat nog een 10-tal minuten koken en werk de soep af met de zure room. Serveer met knapperig brood.