
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Olijfolie Olijfolie | 3 el el | |
Lamsbouten Lamsbout | 800 g g | |
Tarwebloem Tarwebloem | 3 el el | |
Uien
Ui (fijngesnipperd) | 1 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 2 | |
Garam masala-kruiden Garam masala-kruiden | 2 - 3 el el | |
Tomatenblokjes Tomatenblokjes | 400 g g | |
Dadels
Dadel (in stukjes) | 8 | |
Honing Honing | 1 el el | |
Citroenen
Citroen (sap en zeste) | 1 | |
Koriander
Koriander (fijngesneden) | 6 el el | |
Amandelnoten
Amandelnoot (gehakte) | 50 g g | |
Bladerdeeg Bladerdeeg | 1 vellen vel | |
Eidooiers Eidooier | 1 | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLamsstoverij onder een bladerdeegdakje
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de olijfolie.
- Bestrooi de stukken lamsbout met de bloem en breng op smaak met peper en zout. Bak het vlees bruin in de olie. Leg je pan niet te vol: je bakt de stukjes best in 2-3 keer.
- Maak de pan schoon. Voeg opnieuw een beetje olijfolie toe en stoof de fijngesneden ui met look zacht. Voeg de garam masala en tomatenblokjes toe. Breng het geheel op smaak met dadels, honing, sap en zeste van de bio-citroen.
- Voeg een beetje water toe en laat gedurende 2 uur stoven op een laag vuurtje.
- Doe alles in een ovenschaal. Bestrooi met koriander en amandelen. Leg het bladerdeeg erbovenop. Bestrijk het deeg met een losgeklopt eigeel en zet in de oven. Bak ongeveer 40 à 45 minuten tot het deeg goudbruin gebakken is. Serveer met een knapperige salade