De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Lamsstoverij onder een bladerdeegdakje

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Olijfolie Olijfolie3 el el
Lamsbouten Lamsbout800 g g
Tarwebloem Tarwebloem3 el el
Uien Ui
(fijngesnipperd)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Garam masala-kruiden Garam masala-kruiden2 - 3 el el
Tomatenblokjes Tomatenblokjes400 g g
Dadels Dadel
(in stukjes)
8
Honing Honing1 el el
Citroenen Citroen
(sap en zeste)
1
Koriander Koriander
(fijngesneden)
6 el el
Amandelnoten Amandelnoot
(gehakte)
50 g g
Bladerdeeg Bladerdeeg1 vellen vel
Eidooiers Eidooier1
Peper Peper
Zout Zout

Lamsstoverij onder een bladerdeegdakje

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

2:40 u.
(4)

Bereiding

  1. Verwarm de olijfolie.
  2. Bestrooi de stukken lamsbout met de bloem en breng op smaak met peper en zout. Bak het vlees bruin in de olie. Leg je pan niet te vol: je bakt de stukjes best in 2-3 keer.
  3. Maak de pan schoon. Voeg opnieuw een beetje olijfolie toe en stoof de fijngesneden ui met look zacht. Voeg de garam masala en tomatenblokjes toe. Breng het geheel op smaak met dadels, honing, sap en zeste van de bio-citroen.
  4. Voeg een beetje water toe en laat gedurende 2 uur stoven op een laag vuurtje.
  5. Doe alles in een ovenschaal. Bestrooi met koriander en amandelen. Leg het bladerdeeg erbovenop. Bestrijk het deeg met een losgeklopt eigeel en zet in de oven. Bak ongeveer 40 à 45 minuten tot het deeg goudbruin gebakken is. Serveer met een knapperige salade
Lamsstoverij onder een bladerdeegdakje
2:40 u.

Lamsstoverij onder een bladerdeegdakje

Ingrediënten

Olijfolie
3 el
Lamsbout
800 g
Tarwebloem
3 el
Ui (fijngesnipperd)
1
Teentje knoflook
2
Garam masala-kruiden
2 - 3 el
Tomatenblokjes
400 g
Dadel (in stukjes)
8
Honing
1 el
Citroen (sap en zeste)
1
Koriander (fijngesneden)
6 el
Amandelnoot (gehakte)
50 g
Bladerdeeg
1 vel
Eidooier
1
Peper
Zout
Lamsstoverij onder een bladerdeegdakje
2:40 u.

Step 1

Lamsstoverij onder een bladerdeegdakje

  1. Verwarm de olijfolie.
  2. Bestrooi de stukken lamsbout met de bloem en breng op smaak met peper en zout. Bak het vlees bruin in de olie. Leg je pan niet te vol: je bakt de stukjes best in 2-3 keer.
  3. Maak de pan schoon. Voeg opnieuw een beetje olijfolie toe en stoof de fijngesneden ui met look zacht. Voeg de garam masala en tomatenblokjes toe. Breng het geheel op smaak met dadels, honing, sap en zeste van de bio-citroen.
  4. Voeg een beetje water toe en laat gedurende 2 uur stoven op een laag vuurtje.
  5. Doe alles in een ovenschaal. Bestrooi met koriander en amandelen. Leg het bladerdeeg erbovenop. Bestrijk het deeg met een losgeklopt eigeel en zet in de oven. Bak ongeveer 40 à 45 minuten tot het deeg goudbruin gebakken is. Serveer met een knapperige salade
Olijfolie: 3 el
Lamsbout: 800 g
Tarwebloem: 3 el
Ui (fijngesnipperd): 1
Teentje knoflook: 2
Garam masala-kruiden: 2 - 3 el
Tomatenblokjes: 400 g
Dadel (in stukjes): 8
Honing: 1 el
Citroen (sap en zeste): 1
Koriander (fijngesneden): 6 el
Amandelnoot (gehakte): 50 g
Bladerdeeg: 1 vel
Eidooier: 1
Peper
Zout
Lamsstoverij onder een bladerdeegdakje

Feedback

How did you like cooking with us?

Gelijkaardige recepten

Pulled lam

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Pulled lam
7:00 u.
(30)
Fancy currywrap met parelhoen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Fancy currywrap met parelhoen
1:10 u.
(0)
Lentesoepje met croque-monsieur en geroosterde radijsjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Lentesoepje met croque-monsieur en geroosterde radijsjes
20 min.
(0)
Chicken nuggets met bloemkoolbasmati

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Chicken nuggets met bloemkoolbasmati
40 min.
(2)
Vegetarische bloemkoolwrap met kikkererwten en spinazie

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Vegetarische bloemkoolwrap met kikkererwten en spinazie
45 min.
(10)
Homemade bloemkoolquiche

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Homemade bloemkoolquiche
1:30 u.
(0)
Burrata met gegrilde asperges

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Burrata met gegrilde asperges
40 min.
(46)
Amerikaanse lamsburger met coleslaw

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Amerikaanse lamsburger met coleslaw
50 min.
(2)
A berry special treat

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

A berry special treat
10 min.
(1)
Zalmburgers

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Zalmburgers
30 min.
(0)
Rooibosthee met munt en gember

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Rooibosthee met munt en gember
15 min.
(0)
Scones met advocaatroom

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Scones met advocaatroom
25 min.
(0)
Paasgebak met meringue

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Paasgebak met meringue
1:10 u.
(2)
Broodje Griekse lamsboutsnede

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Broodje Griekse lamsboutsnede
2:40 u.
(2)
Falafel met yoghurtdip en salade van komkommer en spitskool

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Falafel met yoghurtdip en salade van komkommer en spitskool
25 min.
(5)