De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Lamsstoverij onder een bladerdeegdakje

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Olijfolie Olijfolie3 el el
Lamsbouten Lamsbout800 g g
Tarwebloem Tarwebloem3 el el
Uien Ui
(fijngesnipperd)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Garam masala-kruiden Garam masala-kruiden2 - 3 el el
Tomatenblokjes Tomatenblokjes400 g g
Dadels Dadel
(in stukjes)
8
Honing Honing1 el el
Citroenen Citroen
(sap en zeste)
1
Koriander Koriander
(fijngesneden)
6 el el
Amandelnoten Amandelnoot
(gehakte)
50 g g
Bladerdeeg Bladerdeeg1 vellen vel
Eidooiers Eidooier1
Peper Peper
Zout Zout

Lamsstoverij onder een bladerdeegdakje

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

2:40 u.
(14)

Bereiding

  1. Verwarm de olijfolie.
  2. Bestrooi de stukken lamsbout met de bloem en breng op smaak met peper en zout. Bak het vlees bruin in de olie. Leg je pan niet te vol: je bakt de stukjes best in 2-3 keer.
  3. Maak de pan schoon. Voeg opnieuw een beetje olijfolie toe en stoof de fijngesneden ui met look zacht. Voeg de garam masala en tomatenblokjes toe. Breng het geheel op smaak met dadels, honing, sap en zeste van de bio-citroen.
  4. Voeg een beetje water toe en laat gedurende 2 uur stoven op een laag vuurtje.
  5. Doe alles in een ovenschaal. Bestrooi met koriander en amandelen. Leg het bladerdeeg erbovenop. Bestrijk het deeg met een losgeklopt eigeel en zet in de oven. Bak ongeveer 40 à 45 minuten tot het deeg goudbruin gebakken is. Serveer met een knapperige salade