De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Maaltijdsoep met krokant gebakken gehakt en broodcroutons

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Bloemkolen Bloemkool1
Broccoli's Broccoli
(stronk)
1
Wortelen Wortel4
Groene paprika's Groene paprika2
Teentjes knoflook Teentje knoflook4
Gember Gember4 cm cm
Garam masala-kruiden Garam masala-kruiden2 el el
Sjalotten Sjalot3
Currypoeder Currypoeder3 el el
Tomatenblokjes Tomatenblokjes800 g g
Kokosmelk Kokosmelk400 ml ml
Munt Munt
(fijngehakt)
4 el el
Olijfolie Olijfolie
Maïs Maïs
Zout Zout
Kippenbouillon Kippenbouillon1 l l
Broden Brood2 sneetjes sneetje
Gemengd gehakt Gemengd gehakt350 g g
Muntblaadjes Muntblaadje
(handvol)

Maaltijdsoep met krokant gebakken gehakt en broodcroutons

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:10 u.
(110)

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de bloemkool en de broccoli in roosjes. Schil de wortelen en snij in plakjes van 1 cm. Snij de paprika’s in repen van 1 cm. Meng alle groenten.

2. Pers de look, rasp de gember en roer door 100 ml olijfolie. Kruid met de garam masala, peper en zout en giet over de groenten. Hussel alles goed en schep de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.

3. Pel en snipper de sjalotten. Bak ze in olie glazig. Kruid met het currypoeder en bak 1 minuut verder. Voeg de tomatenblokjes toe en giet er de kokosmelk bij. Breng aan de kook. Schep er vervolgens de geroosterde groenten en de munt bij en laat nog even doorwarmen. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

4. Breng de curry met de bouillon op een zacht vuur aan de kook.

5. Snij het brood in blokjes en bak in olijfolie goudbruin. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt krokant. Kruid met peper en zout.

6. Schep de soep in kommen en verdeel er het gehakt over. Werk af met de broodcroutons en de verse munt. Serveer meteen.