
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Bloemkolen Bloemkool | 1 | |
Broccoli's
Broccoli (stronk) | 1 | |
Wortelen Wortel | 4 | |
Groene paprika's Groene paprika | 2 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 4 | |
Gember Gember | 4 cm cm | |
Garam masala-kruiden Garam masala-kruiden | 2 el el | |
Sjalotten Sjalot | 3 | |
Currypoeder Currypoeder | 3 el el | |
Tomatenblokjes Tomatenblokjes | 800 g g | |
Kokosmelk Kokosmelk | 400 ml ml | |
Munt
Munt (fijngehakt) | 4 el el | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Maïs Maïs | ||
Zout Zout | ||
Kippenbouillon Kippenbouillon | 1 l l | |
Broden Brood | 2 sneetjes sneetje | |
Gemengd gehakt Gemengd gehakt | 350 g g | |
Muntblaadjes
Muntblaadje (handvol) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMaaltijdsoep met krokant gebakken gehakt en broodcroutons
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de bloemkool en de broccoli in roosjes. Schil de wortelen en snij in plakjes van 1 cm. Snij de paprika’s in repen van 1 cm. Meng alle groenten.
2. Pers de look, rasp de gember en roer door 100 ml olijfolie. Kruid met de garam masala, peper en zout en giet over de groenten. Hussel alles goed en schep de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.
3. Pel en snipper de sjalotten. Bak ze in olie glazig. Kruid met het currypoeder en bak 1 minuut verder. Voeg de tomatenblokjes toe en giet er de kokosmelk bij. Breng aan de kook. Schep er vervolgens de geroosterde groenten en de munt bij en laat nog even doorwarmen. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
4. Breng de curry met de bouillon op een zacht vuur aan de kook.
5. Snij het brood in blokjes en bak in olijfolie goudbruin. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt krokant. Kruid met peper en zout.
6. Schep de soep in kommen en verdeel er het gehakt over. Werk af met de broodcroutons en de verse munt. Serveer meteen.