De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Pizza Montanara

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor het deeg:

Tarwebloem Tarwebloem500 g g
Gedroogde gist Gedroogde gist1 tl tl
Zout Zout1 tl tl
Olijfolie Olijfolie1 el el
Water Water
(lauw)
300 ml ml

Voor de pizza:

Tomatenblokjes Tomatenblokjes400 g g
Tomatenpuree Tomatenpuree2 el el
Uien Ui
(gesnipperd)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje
Gedroogde oregano Gedroogde oregano1 el el
Buffelmozzarella Buffelmozzarella1 bollen bol
Geraspte Parmezaanse kaas Geraspte Parmezaanse kaas40 g g
Pijnboompitten Pijnboompitten2 el el
Olijfolie Olijfolie
Zonnebloemolie Zonnebloemolie
Peper Peper
Zout Zout

Pizza Montanara

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:10 u.
(90)

Bereiding

  1. Meng alle droge ingrediënten voor het deeg in een kom. Giet er de olijfolie bij en langzaam het lauwe water en kneed tot een glad en soepel deeg.Dek af met plasticfolie en laat 40 minuten rijzen.
  2. Snipper de ui en bak ze in olijfolie glazig. Pers er de look bij en bak 1 minuut mee. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 2 minuten.
  3. Roer er de tomatenblokjes onder en kruid met de oregano, peper en zout. Laat 45 minuten op een zacht vuur pruttelen.
  4. Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een pan. Verdeel het deeg in 4 porties en duw elke porties met je handen plat.
    Leg elke bodem één voor één voorzichtig in de olie en frituur tot het deeg luchtbellen krijgt en goudbruin wordt.
    Schep regelmatig wat hete olie over met een lepel over het deeg. Laat de bodems uitlekken op keukenpapier.
  5. Verhit de grill van de oven. Leg de bodems op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze rijkelijk met de tomatensaus.
  6. Verdeel er de helft van de basilicumblaadjes over. Scheur er stukje buffelmozzarella over en bestrooi met de pijnboompitten.
  7. Druppel er nog wat olijfolie over, kruid met peper en zet enkele minuten onder de grill tot de mozzarella begint te smelten.
  8. Werk de Montanara pizza's af met het resterende basilicum en bestrooi met de Parmezaanse kaas.