Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
scampi's
scampi (schoongemaakt) | 12 | |
Preistengels Preistengel | 1 | |
Wortelen Wortel | 1 | |
Broccoli's
Broccoli (roosjes) | 200 g g | |
Lente-uitjes
Lente-ui (in ringen) | 2 | |
Bieslook
Bieslook (fijngehakte) | 2 el el | |
Peterselie
Peterselie (fijngehakte) | 2 el el | |
Eieren Ei | 4 | |
Kokosmelk Kokosmelk | 400 ml ml | |
Pijnboompitten Pijnboompitten | 30 g g | |
Bladerdeeg Bladerdeeg | 1 vellen vel | |
Currypoeder Currypoeder | 1 tl tl | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listQuiche scampi
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het bladerdeeg uit en bekleed er een bakvorm met diameter 24 cm mee.
Prik er met een vork gaatjes in. Leg er een vel bakpapier op en vul de vorm met bakbonen of droge rijst. Bak het deeg 15 minuten blind. - Bak de scampi's kort aan in olijfolie. Blancheer de broccoliroosjes 4 minuten in licht gezouten water. Snij de schoongemaakte prei in halve ringen en bakze in olijfolie kort aan. Rasp de wortel.
- Kluts de eieren los met de kokosmelk, wortelrasp, lente-ui en de peterselie. Kruid met het currypoeder, peper en zout.Verdeel de prei, broccoli en de scampi's over het voorgebakkendeeg. Giet er het eimengsel over en bestrooi met de pijnboompitten. Zet de quiche 25 minuten in de oven. Werk voor het serveren af met de bieslook.