Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Butternutpompoenen Butternutpompoen | 1 | |
Vloeibare honing Vloeibare honing | 1 el el | |
Groentebouillon Groentebouillon | 200 ml ml | |
Tijmblaadjes Tijmblaadjes | 2 el el | |
Lente-uitjes
Lente-ui (in ringen) | 2 | |
Gerookt spek Gerookt spek | 4 sneetjes sneetje | |
Appels
Appel (in dunne halve maantjes) | 1 | |
Pecannoten
Pecannoten (grof gehakt) | 40 g g | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listButternut hasselback met spekjes, appel en pecannoten
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de boven- en onderkant van de pompoen af. Schil de pompoen van boven naar onderen met een dunschiller tot het oranje vruchtvlees zichtbaar is.
- Snij de pompoen in de lengte doormidden en haal de pitten er uit. Leg de platte kant op een snijplank. Maak om de 2 mm tot 1 cm onderaan snedes in de pompoen. Let op dat je recht snijdt, anders snij je er plakjes tussenuit.
- Halveer de plakjes spek. Verdeel het spek en de plakjes appel tussen de gleufjes van de butternutpompoen. Leg de twee helften op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Meng de honing met de bouillon en giet dit over beide helften. Kruid met peper en zout en strooi er de tijmblaadjes en de gehakte pecannoten over. Zet de pompoen een uurtje in de oven en bedruppel regelmatig met het vocht.