Keukentips

Taal

NL | FR
Boodschappenlijst Favoriete recepten Favorieten
« Terug naar recepten

Groentelasagne

Lekker elke dag

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

70 min.
Bereidingstijd
Niveau
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Bereiding

Kooktijd: 70 min.
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snij de aubergines, courgettes en venkel in plakjes van 1 cm dik. Besprenkel met olijfolie en grill de groenten enkele minuten aan beide kanten.
  3. Snij de mozzarella in plakjes en rasp de Parmigiano Reggiano. Stoof de bladspinazie 3 minuten in olijfolie en meng met de ricotta. Kruid met peper en zout.
  4. Lepel wat tomatenpassata in een vuurvaste schaal en bedek met een laag gegrilde aubergines en courgettes. Schik er wat gestoofde spinazie, gegrilde paprika’s en gegrilde venkel op. Kruid met oregano en beleg met enkele plakjes mozzarella. Herhaal deze lagen. Werk af met basilicum en geraspte Parmigiano Reggiano.
  5. Dek de lasagne af met aluminiumfolie en bak 25 minuten in de oven. Verwijder daarna de folie en bak nog 10 minuten.