« Terug

Vegan pita met gegrilde groenten

Videorecept

Lekker elke dag

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

30 min.
Bereidingstijd
Niveau
Vegan pita met gegrilde groenten
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 30 min.
  1. Doe de munt, basilicum, amandelen, het citroensap en een scheut olijfolie in een blender en mix glad. Kruid met peper en zout. Zet koel.
  2. Snij de venkel en courgette in dunne plakken. Schep de groenten om met 4 el olijfolie, peper en zout. Gril ze beetgaar op de barbecue of in een grillpan. Meng de cayennepeper en garam massala onder ee  scheutje olijfolie en bestrijk er beide kanten van de pitabroodjes mee. Gril ook de broodjes langs beide kanten goudbruin. Bestrijk de vegan burgers met olijfolie en leg ze mee op de barbecue. Keer ze na 4 minuten om en laat nog eens 4 minuten bakken.
  3. Snij de pitabroodjes open. Besmeer 4 helften met de hummus, beleg met de gegrilde groenten, veldsla en een burger. Schep er een lepel van de kruidensaus op en sluit de pitabroodjes. Serveer meteen.