Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Venkels Venkel | 1 | |
Courgettes Courgette | 1 | |
Veldsla Veldsla | ||
Muntblaadjes Muntblaadje | ||
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje | ||
Amandelnoten Amandelnoot | 40 g g | |
Citroenen
Citroen (sap) | 0,5 | |
Cayennepeper Cayennepeper | 0,5 tl tl | |
Garam masala-kruiden Garam masala-kruiden | 0,5 tl tl | |
Pitabroodjes Pitabroodje | 4 | |
Vegan burgers Vegan burger | 4 | |
Hummus Hummus | 100 g g | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVegan pita met gegrilde groenten
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Doe de munt, basilicum, amandelen, het citroensap en een scheut olijfolie in een blender en mix glad. Kruidmet peper en zout. Zet koel.
- Snij de venkel en courgette in dunne plakken. Schep de groenten om met 4 el olijfolie, peper en zout.Gril ze beetgaar op de barbecue of in een grillpan. Meng de cayennepeper en garam massala onder eescheutje olijfolie en bestrijk er beide kanten van de pitabroodjes mee. Gril ook de broodjes langs beide kanten goudbruin.Bestrijk de vegan burgers met olijfolie en leg ze mee op de barbecue. Keer ze na 4 minuten om en laat nog eens 4 minuten bakken.
- Snij de pitabroodjes open. Besmeer 4 helften met de hummus, beleg met de gegrilde groenten, veldsla en een burger.Schep er een lepel van de kruidensaus op en sluit de pitabroodjes. Serveer meteen.