De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Butternut hasselback met spekjes, appel en pecannoten

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Butternutpompoenen Butternutpompoen1
Vloeibare honing Vloeibare honing1 el el
Groentebouillon Groentebouillon200 ml ml
Tijmblaadjes Tijmblaadjes2 el el
Lente-uitjes Lente-ui
(in ringen)
2
Gerookt spek Gerookt spek4 sneetjes sneetje
Appels Appel
(in dunne halve maantjes)
1
Pecannoten Pecannoten
(grof gehakt)
40 g g
Peper Peper
Zout Zout

Butternut hasselback met spekjes, appel en pecannoten

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

20 min.
(23)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de boven- en onderkant van de pompoen af. Schil de pompoen van boven naar onderen met een dunschiller tot het oranje vruchtvlees zichtbaar is.
  2. Snij de pompoen in de lengte doormidden en haal de pitten er uit. Leg de platte kant op een snijplank. Maak om de 2 mm tot 1 cm onderaan snedes in de pompoen. Let op dat je recht snijdt, anders snij je er plakjes tussenuit.
  3. Halveer de plakjes spek. Verdeel het spek en de plakjes appel tussen de gleufjes van de butternutpompoen. Leg de twee helften op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Meng de honing met de bouillon en giet dit over beide helften. Kruid met peper en zout en strooi er de tijmblaadjes en de gehakte pecannoten over. Zet de pompoen een uurtje in de oven en bedruppel regelmatig met het vocht.