
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Eendenbouten Eendenbout | 4 | |
Uien Ui | 2 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | |
Kruidentuiltjes Kruidentuiltje | ||
Tarwebloem Tarwebloem | 1 el el | |
Rode wijn Rode wijn | 1 dl dl | |
Rode porto Rode porto | 1 dl dl | |
Sinaasappels
Sinaasappel (sap) | 1 | |
Honing Honing | 4 el el | |
Boter Boter | ||
Tijm Tijm | takjes takje | |
Peper Peper | ||
Zout Zout | ||
Rode uien Rode ui | 6 | |
Stronkjes witloof Stronkje witloof | 4 |
Voor de pastinaakfrietjes
Pastinaken Pastinaak | 1 kg kg | |
Zout Zout | ||
Olijfolie Olijfolie |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCanard au vin met gepofte rode ui en pastinaakfrietjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160°C. Snij de ui in fijne stukjes. Pel en hak het teentje look en plet tot pulp.
- Zet een zeer ruime stoofpot op een matig vuur. Smelt een groot klontje boter in deze pot. Leg de eendenbouten op de velkant in de bruisende boter. Kruid ze met een beetje zout en peper. Laat het vlees zo’n 4 tot 5 minuten kleuren en draai de bouten om. Haal ze een paar minuten later uit de pan en zet het vlees opzij.
- Doe de ui en de lookpulp in de pot met het braadvet. Roer en stoof glazig in enkele minuten.
- Voeg de bloem toe aan de gestoofde uien. Laat de bloem kort meebakken. Voeg het kruidentuiltje, de tijm en de eendenbouten toe. Blus het geheel met de rode wijn, de rode porto en giet het sap van de sinaasappel erbij. Voeg tenslotte de honing toe.
- Plaats het deksel op de stoofpot en schuif de stoofpot in de hete oven van 160°C. Laat ongeveer 1 uur en 15 minuten garen.
- Schuif de laatste 30 minuten een ovenschaal met de rode uien bij in de oven. Haal de gegaarde uien er vervolgens uit, verwijder de schil en halveer ze. Besprenkel ze met wat peper en zout en een beetje olijfolie. Verdeel de ui bij de eendenbouten en serveer het gerecht met lekkere pastinaakfrietjes en een stronkje gebakken witloof.
Pastinaakfrietjes:
- Verwarm de oven voor op 210° C. Schil de pastinaak. Snij de pastinaak vervolgens in de vorm van frietjes.
- Spoel de pastinaakfrietjes goed en dep droog. Leg ze op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en wat grof zout.
- Bak de frietjes bruin in ongeveer 20 minuten. Draai ze minstens één keer om tijdens het bakproces.
TIP: Hoe dunner de frietjes, hoe knapperiger ze worden.