De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Canard au vin met gepofte rode ui en pastinaakfrietjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Eendenbouten Eendenbout4
Uien Ui2
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Kruidentuiltjes Kruidentuiltje
Tarwebloem Tarwebloem1 el el
Rode wijn Rode wijn1 dl dl
Rode porto Rode porto1 dl dl
Sinaasappels Sinaasappel
(sap)
1
Honing Honing4 el el
Boter Boter
Tijm Tijm takjes takje
Peper Peper
Zout Zout
Rode uien Rode ui6
Stronkjes witloof Stronkje witloof4

Voor de pastinaakfrietjes

Pastinaken Pastinaak1 kg kg
Zout Zout
Olijfolie Olijfolie

Canard au vin met gepofte rode ui en pastinaakfrietjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:30 u.
(0)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Snij de ui in fijne stukjes. Pel en hak het teentje look en plet tot pulp.
  2. Zet een zeer ruime stoofpot op een matig vuur. Smelt een groot klontje boter in deze pot. Leg de eendenbouten op de velkant in de bruisende boter. Kruid ze met een beetje zout en peper. Laat het vlees zo’n 4 tot 5 minuten kleuren en draai de bouten om. Haal ze een paar minuten later uit de pan en zet het vlees opzij.
  3. Doe de ui en de lookpulp in de pot met het braadvet. Roer en stoof glazig in enkele minuten.
  4. Voeg de bloem toe aan de gestoofde uien. Laat de bloem kort meebakken. Voeg het kruidentuiltje, de tijm en de eendenbouten toe. Blus het geheel met de rode wijn, de rode porto en giet het sap van de sinaasappel erbij. Voeg tenslotte de honing toe.
  5. Plaats het deksel op de stoofpot en schuif de stoofpot in de hete oven van 160°C. Laat ongeveer 1 uur en 15 minuten garen.
  6. Schuif de laatste 30 minuten een ovenschaal met de rode uien bij in de oven. Haal de gegaarde uien er vervolgens uit, verwijder de schil en halveer ze. Besprenkel ze met wat peper en zout en een beetje olijfolie. Verdeel de ui bij de eendenbouten en serveer het gerecht met lekkere pastinaakfrietjes en een stronkje gebakken witloof.

Pastinaakfrietjes:

  1. Verwarm de oven voor op 210° C. Schil de pastinaak. Snij de pastinaak vervolgens in de vorm van frietjes.
  2. Spoel de pastinaakfrietjes goed en dep droog. Leg ze op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en wat grof zout.
  3. Bak de frietjes bruin in ongeveer 20 minuten. Draai ze minstens één keer om tijdens het bakproces.

TIP: Hoe dunner de frietjes, hoe knapperiger ze worden.