De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Konijn op z'n Italiaans

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Parkkonijnen Parkkonijn
(in stukken)
1 kg kg
Tarwebloem Tarwebloem100 g g
Uien Ui
(fijngesnipperd)
2
Tijm Tijm4 takjes takje
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geplet)
6
Witte wijn Witte wijn
(droge)
300 ml ml
Kippenbouillon Kippenbouillon200 ml ml
Ansjovisfilets in olijfolie Ansjovisfilet in olijfolie4
Groene olijven Groene olijf
(met pit)
100 g g
Tomaten Tomaat
(ontpit en fijngehakt)
3
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje
Citroenen Citroen
(in partjes)
1
Olijvenciabatta's Olijvenciabatta
Peper Peper
Zout Zout
Olijfolie Olijfolie

Konijn op z'n Italiaans

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:20 u.
(6)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kruid de bloem met peper en zout en wentel er de stukken konijn door. Bak het vlees in olijfolie langs alle kanten goudbruin. Haal uit de pan.
  2. Doe de ui, de tijm en de knoflook in dezelfde pot en roerbak 2 minuten. Blus met de witte wijn en breng aan de kook. Voeg de resterende ingrediënten, behalve de ciabatta, het basilicum en de citroen, toe. Leg er het konijn terug bij. Zet het deksel op de pot en zet 1 uur in de oven.
  3. Werk de stoofpot af met de basilicumblaadjes en geef er sneetjes ciabatta en partjes citroen bij.