De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Vol-au-vent van konijn

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Parkkonijnen Parkkonijn1
Uien Ui1
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Stengels selder Stengel selder
(groene)
2
Wortelen Wortel2
Tijm Tijm1 bosjes bosje
Champignons Champignons
(in partjes)
250 g g
Citroensap Citroensap
(+ partjes citroen)
1 el el
Peterselie Peterselie1 bosjes bosje
Krielaardappelen Krielaardappel
(voorgekookt)
500 g g
Gemengd gehakt Gemengd gehakt400 g g
Tarwebloem Tarwebloem80 g g
Kookroom Kookroom100 ml ml
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Vol-au-vent van konijn

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:20 u.
(10)

Bereiding

  1. Schil de wortelen en snij ze in stukken. Pel de ui en snij grof. Snij de selder in stukken. Pel de look.Doe alle groenten in een diepe pan. Leg er de stukken konijn bij. Voeg de tijm toe en giet er 2 liter water bij.Breng aan de kook en laat de bouillon 1 uur op een zacht vuur, met deksel, sudderen.
  2. Kruid het gehakt met peper en zout en rol er kleine balletjes van.Doe wat bouillon van het konijn in een pan en gaar hierin de balletjes. Haal het konijn uit de bouillon en laat afkoelen.Pluk daarna het vlees van het konijn.
  3. Bak het sjalotje in boter glazig. Voeg de krieltjes toe en roerbak 5 minuten. Doe er de champignons bij enbak nog eens 2 minuten. Schep er tot slot de gehaktballetjes onderen bak nog even verder.
  4. Smelt 60 g boter en doe er de bloem bij. Roerbak 2 minuten. Giet er zoveel bouillon bij tot de saus begint in te dikken.Proef en kruid bij met peper en zout. Roer er de room en het citroensap onder.
  5. Schep het konijnenvlees, de balletjes, krieltjes en de champignons onder de saus. Serveer met de citroenpartjes.