
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Varkensbrochettes Varkensbrochette | 700 g g | |
Rijst
Rijst (gekookt) | 250 g g | |
Wortelen Wortel | 30 g g | |
Rode paprika's Rode paprika | 1 | |
Uien Ui | 1 | |
Stengels selder
Stengel selder (groene) | 3 | |
Eieren
Ei (losgeklopt) | 2 | |
Olijfolie extra vierge Olijfolie extra vierge | 3 el el | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de saus
Platte kaas Platte kaas | 6 el el | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 1 | |
Koriander
Koriander (gehakt) | 1 el el | |
Munt
Munt (gehakt) | 1 el el | |
Cayennepeper Cayennepeper | 0,5 tl tl | |
Limoenen
Limoen (geperst) | 0,5 | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVarkensbrochettes met gebakken rijst
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Kook de rijst gaar in gezouten water. Snij de wortel, paprika en selder in blokjes. Snipper de ui.
- Verhit twee derde van de olijfolie en bak de ui glazig. Voeg de andere groenten toe en bak 10 minuten al omscheppend mee. Schep er de rijst onder en bak nog eens 5 minuten. Roer er met een vork de eieren onder tot ze stollen. Kruid met peper en zout.
- Besmeer de brochetten met de resterende olie. Bak ze goudbruin in de grillpan of op de barbecue.
- Meng alle ingrediënten voor de saus en kruid met peper en zout. Serveer de rijst met de brochetten en schep er een lepel van de saus op.
TIP: De gebakken rijst is ook koud lekker. Is er nog wat over, neem dat dan de volgende dag mee als lunch.