De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Varkensbrochettes met gebakken rijst

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Varkensbrochettes Varkensbrochette700 g g
Rijst Rijst
(gekookt)
250 g g
Wortelen Wortel30 g g
Rode paprika's Rode paprika1
Uien Ui1
Stengels selder Stengel selder
(groene)
3
Eieren Ei
(losgeklopt)
2
Olijfolie extra vierge Olijfolie extra vierge3 el el
Peper Peper
Zout Zout

Voor de saus

Platte kaas Platte kaas6 el el
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
1
Koriander Koriander
(gehakt)
1 el el
Munt Munt
(gehakt)
1 el el
Cayennepeper Cayennepeper0,5 tl tl
Limoenen Limoen
(geperst)
0,5
Peper Peper
Zout Zout

Varkensbrochettes met gebakken rijst

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(4)

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar in gezouten water. Snij de wortel, paprika en selder in blokjes. Snipper de ui.
  2. Verhit twee derde van de olijfolie en bak de ui glazig. Voeg de andere groenten toe en bak 10 minuten al omscheppend mee. Schep er de rijst onder en bak nog eens 5 minuten. Roer er met een vork de eieren onder tot ze stollen. Kruid met peper en zout.
  3. Besmeer de brochetten met de resterende olie. Bak ze goudbruin in de grillpan of op de barbecue.
  4. Meng alle ingrediënten voor de saus en kruid met peper en zout. Serveer de rijst met de brochetten en schep er een lepel van de saus op.

TIP: De gebakken rijst is ook koud lekker. Is er nog wat over, neem dat dan de volgende dag mee als lunch.